American Splendor

American Splendor
Passer for alle aldre
Året er 1976. Tegneseriemagasinet American Splendor kommer ut for første gang. Magasinet var skrevet av den til da ukjente Harvey Pekar - en gretten mann med en middels kjedelig jobb i en middels kjedelig by. Med en tegneseriefigur oppkalt etter seg selv hadde Pekar funnet det rette medium å uttrykke sine bittersøte betraktninger om hverdagslivet, og magasinet ble en umiddelbar kultsuksess.

Livet og tegneserien til Harvey Pekar er uløselig knyttet til hverandre og danner også grunnlaget for filmen American Splendor. Fiksjon, animasjon, tegninger og dokumentaropptak flettes sammen til et helt unikt uttrykk og lykkes å fange det beste av både den tegnede og den virkelige Harvey Pekars spesielle verden.

Nominert til Oscar 2004. Vant prisen for Beste film under Sundance-festivalen og Kritikerprisen i Cannes 2003.

Ansvarlig distributør:
Nonstop Entertainment

Denne filmen kan benyttes til PRIVAT VISNING SAMT VISNING I INSTITUSJONER OG ORGANISASJONER, herunder visning i undervisning og i bibliotek. Det er forbudt å vise filmen i all annen offentlig sammenheng. Enhver form for kopiering av filmen er forbudt. Ulovlig kopiering av film eller musikk og all uautorisert bruk av filmen er straffbart og vil føre til krav om erstatning.

Medietilsynet
63440

Tono
Musikken er gjengitt i henhold til avtale med TONO/NBC.