Klar for julestemning?

Klar for julestemning?

Vi henter fram fra vårt rikholdige arkiv filmer som har med julen å gjøre. Nå kan du bl.a. se klassikere som Reisen til Julestjernen og Karl-Bertil Jonssons julaften eller hvordan man forberedte seg til julen 1941.



Reisen til Julestjernen

På selveste juleaften forsvinner prinsesse Gulltopp fra slottet. Kongen og dronningen er lamslått av sorg, og får vite at prinsessen gikk ut for å finne julestjernen - som hun ønsket seg mest av alt på jord.



Karl-Bertil Jonssons julaften

Alle snakker norsk! Denne varme og humoristiske tegnefilmen er for lengst blitt en juleklassiker.



Caspers spøkelsesjul

Alle snakker norsk! En film for alle barn - uansett alder!
Det vennlige spøkelset Casper skal feire jul i dette koselige og morsomme eventyret. Med syngende barn og julestemning ligger alt til rette for en hyggelig julefeiring helt til Kibosh, lederen for alle spøkelser, blander seg inn. Han bestemmer at Casper må skremme minst én person før jul.



Når nettene blir lange

Storfamilien er på vei til nostalgisk jul på fjellet i leid hytte. Hytta blir trang når mamma, pappa og fire voksne barn med hver sin familie, en hund og svigerfamilie fra Polen trenger seg inn mellom bunnfrosne tømmervegger i 30 kuldegrader.



Mongoland

Det er kvelden før lille julaften. Pia kommer hjem til jul etter å ha vært ute å reist i England et halvt år. Målet er å finne Kristoffer, kjæresten som skulle ha vært med...



Himmelfall

Det er bitte lille julaften på Sollihøgda psykiatriske. Reidar venter på å få en meteor i hodet. Han vil redde hele verden fra katastrofen, men mest av alt vil han redde Juni. Juni er ikke så sikker på om hun vil bli reddet, og slår om noen kommer for nær.



Hustruer – ti år etter

Ti år er gått etter at de tre hustruene møttes til klassefest i 1975. Nå møter vi våre tre heltinner igjen - like før klassen på nytt skal samles til jubileum - denne gangen til karneval. Jubileumsfesten finner sted dagen før lille julaften.

KORTFILMER


Norsk Films revy nr. 13, 1941 : Norsk julerevy

Filmrevyens julerevy er en kavalkade over alle forberedelser som gjøres før jul, både i arbeidslivet og i familien. Hadde man ikke visst bedre skulle man tro alt var som normalt i kongeriket Norge. Okkupasjonshverdagen totalt fraværende, det skal feires jul som man alltid har gjort.



Hjem til jul

Gled noen denne julen – fortell dem du er lesbisk! Et skeivt blikk på julehøytiden fra regissør Frank Mosvold.



Når drømmene våkner

Eventyrlig barnefilm om drømmer som blir virkelige før jul.



Handlefri: Drømmen om jul

Falsk reklamefilm i serien HANDLEFRI av Lilja Ingolfsdottir og Sara Eliassen. Ved første øyekast lurer de deg til å tro at du skal kjøpe et nytt produkt. Men her er det…



Tilbake til forsiden